Coronavirus: el temut rebrot de la tardor

Coronavirus: el temut rebrot de la tardor

Hi ha molts interrogants sobre el SARS-CoV-2 (virus responsable de la Covid-19), se sap poc d’ell i del seu comportament a curt-mig termini. En gairebé totes les pandèmies històriques estan documentats rebrots, alguns contundents i d’altres febles, cosa que no ajuda gaire per fer previsions, només que el rebrot és esperable.

Els experts admeten que és probable que es produeixi. La corba de contagis sembla estabilitzada, el nombre de nous infectats baix, però això no vol dir que el virus vagi a desaparèixer. Desconeixem l’efecte de la calor: atenent a d’altres virus, podria no agradar-li. Els espais oberts, la bona ventilació i la radiació solar sembla que contribueix a la seva menor transmissibilitat, però no a la seva desaparició: tindrem un grup d’asimptomàtics o transmissors silenciosos, reservori durant aquest període. Atenent a la baixa immunitat adquirida reflectida en els estudis epidemiològics, al virus li queda molta població per contagiar.

La vacuna arribarà, però cal aconseguir-la, provar-la i que sigui efectiva, fabricar-la i utilitzar-la en un percentatge de població que actuï com a barrera de transmissió. El percentatge necessari de vacunats depèn de virus i de la densitat de població, en el cas de la SARS-CoV-2 estaria possiblement per sobre del 60%. Un treball titànic i que no es completarà abans d’una possible segona onada. No disposem de medicació preventiva i la medicació pal·liativa, en fase d’investigació, pot ajudar a augmentar la supervivència, però no limitarà la dispersió.

A la tardor/hivern amb el descens de les temperatures, el re-agrupament social en espais tancats i sense la protecció d’una vacuna, és d’esperar un rebrot.

Des de SAFEPACK procurarem ajudar-lo i tenir els seus elements de seguretat sempre a punt.

Post següent Els tipus de mascaretes explicats de forma clara i precisa

Deixa un comentari

Cistella De La Compra
No hi ha productes a la cistella de la compra!
Subtotal
0,00
Seguir La Compra
0
Obre xat
Necessites ajuda?
Hola, et puc ajudar?