Els tipus de mascaretes explicats de forma clara i precisa

Els tipus de mascaretes explicats de forma clara i precisa

Classificables en tres grups: higièniques, quirúrgiques i EPI. Les mascaretes han de jugar amb dos factors: la seva eficàcia per filtrar partícules (que depèn de la seva porositat i del tipus de teixit) i la seva capacitat per ajustar-se el millor possible a la cara (menor sortida i entrada de partícules per les vores). La seva major eficàcia filtradora (BFE) permetrà menor pas d’aire i un bon ajust, però també pot restringir  l’intercanvi d’aire i que ens costi respirar. Per això, un altre factor important és la respirabilitat i el fabricant ha de certificar que és inferior a 60 Pa/cm2, és a dir, que no ens asfixiarem portant-la.

Les mascaretes higièniques cobreixen boca, nas i barbeta i estan proveïdes d’un arnès que envolta el cap o es subjecta a les orelles. Compostes per una o diverses capes de material tèxtil, poden ser d’un sol ús o reutilitzables. Les mascaretes higièniques incloses en el SAFEPACK Family es poden rentar més de 100 vegades sense perdre eficàcia! Realment esperem que no faci falta. Les mascaretes higièniques son aconsellables com a primera opció per a persones sanes. El seu avantatge és que es poden rentar i reutilitzar, sempre segons les indicacions del fabricant, i a més no generem residus.

Les mascaretes quirúrgiques, fabricades amb fibres de polipropilè en capes, basen la seva eficàcia en el seu gruix. S’aconsellen per a ús de persones sanes i són prioritàries per a persones asimptomàtiques positives. Duren un màxim de 8 hores i no es poden rentar.

Les mascaretes del grup EPI o FFP ( “filtering fase piece”) venen acompanyades amb un nombre que indica el seu grau de filtrat. Són mascaretes dissenyades per filtrar l’aire inhalat i reduir el nombre de partícules cap al portador. Estan recomanades per a professionals o grups vulnerables. Per defecte no estan incloses en el SAFEPACK Family però es poden afegir com a complement.

Referències

Post anterior Coronavirus: el temut rebrot de la tardor
Post següent Guants si, o guants no?

Deixa un comentari

Cistella De La Compra
No hi ha productes a la cistella de la compra!
Subtotal
0,00
Seguir La Compra
0
Obre xat
Necessites ajuda?
Hola, et puc ajudar?